13. juni 2022

Nytt spennende slipp til Oslo Urban Week

I dag kan vi bekrefte flere spennende arrangementer under høstens viktigste verksted for bedre byutvikling! Vi kan by på Parterapi med utiklere og arkitekter, natt på Historisk Museum, DNBs eiendomskonferanse og mye, mye mer.

Kan vi lære noe om bytuvikling fra hvordan man har jobbet med området på Sydhavnen i Århus?

I samarbeid med Mansoor Hussain fra Byutviklingsutvalget i Oslo bystyre, kaster vi følgende brannfakkel: Utviklerne stopper byutviklingen!

Utviklerne peker på at Plan- og bygningsetaten ikke evner å få i gang prosesser. Byrådslederen mener at utviklerne tar for mange omkamper, og bruker mer og mer tid på å forberede sakene sine. Opposisjonen sier at byrådet har saker liggende for lenge hos byråden for byutvikling.

Gjør egentlig noen av disse noe for å få ned saksbehandlingstida? Les mer om dette her.

Byutviklere og arkitekter i parterapi

Høyhus, «stygge bygg» og «monotone og kjedelige fasader». Hvem har egentlig ansvaret for sluttresultatet? Mad inviterer byutviklere og arkitekter til parterapi for å finne ut hvem som egentlig bestemmer i forholdet.

Les mer om arrangementet her.

Kan man snu opp ned på hvordan vi utvikler områder?

Har du hørt om den omvendte byutviklingen på Sydhavnen i Århus?

Kunstnere, gründere, sosialt utsatte, forretningsfolk og kommunen gikk sammen om byutvikling før en eneste tegning var skissert opp.

Denne medvirkningsprosessen har gjort at reguleringsprosessen kun har tatt ett år. Vil dette være mulig å få til i Norge?

Les mer om dette arrangementet, i regi av AART, her.

Sweco inviterer til nabolagskontor og Sweco-frokost sammen med Aspelin Ramm.

Meld deg på vårt nyhetsbrev
for å motta nyheter om Oslo Urban Week