OMA awards 2022

Oslo Urban Week høstens viktigste møteplass for byutviklere. Tre døgn tettpakket faglig program. Et verksted for bedre byutvikling - viktigste møteplass for deg som er engasjert i utviklingen av framtidens byer og lokalsamfunn.

Fra OMA Awards 2021

Et viktig verktøy for utvikling og inspirasjon er å løfte og hedre de som utmerker seg. De vi lar oss inspirere av, som deler av sin kunnskap og som viktigst av alt gjør Oslo til en enda bedre by.

OMA Awards 2022 hedrer personer og selskaper som gjør Oslo til en enda bedre by å bo i, arbeide og leve i. Ved å trekke fram de gode eksemplene vil OMA Awards gjøre det enklere for alle å bidra til at Oslo blir et forbilde for byutvikling.

OMA Awards 2022 deler ut priser i følgende tre kategorier:

Årets pollinator

Prisen Årets pollinator går til en person som har gått utover sin stillingsbeskrivelse - en matchmaker som bidrar og igangsetter gode prosesser for byutviklingen. Årets nominerte til Årets Pollinator er alle personer som bidrar til prosesser og kreative løsninger som har skapt begeistring blant byens innbyggere.

De nominerte er:

Christine Wergeland
Gro Sandkjær Hanssen
Ida Gravdal Haldorsen

Årets transformasjonsprosjekt

Et prosjekt som har strukket seg langt på kvalitet, gjerne med et utfordrende utgangspunkt, som har endret bygningsmassen og/eller tilpasset til ny bruk. Prosjekter som gir noe til byen rundt kan særlig fremheves. Gjenbruk kan også tillegges særlig vekt.

Prisene gis til utvikler og arkitekt/landskapsarkitekt sammen, da vi ønsker å fremheve samspill og ambisjoner hos begge.

Følgende prosjekter er nominert:

Sommerro hotell
Trekanten (gamle helserådet)
Tollboden

Årets bylivsprosjekt

Et byområde/bygulv som har lykkes med å oppfylle ambisjoner om økt byliv med tilbud, byrom og arkitektur som oppleves som attraktivt og generer aktivitet. Kan også være midlertidige tiltak.

Prisene gis til utvikler og arkitekt/landskapsarkitekt sammen, da vi ønsker å fremheve samspill og ambisjoner hos begge.

Følgende prosjekter er nominert:

Tullinkvartalet – byrom
Det Gamle Biblioteket
Salt

Juryen

Juryen består av:

Mansoor Hussain
Bystyrerepresentant og Byutviklingsutvalget, Oslo Arbeiderparti

Johanne Borthne
Partner og Arkitekt i Powerhouse Company

Maria Kielland Krag
Antikvar hos Byantikvaren

Maren Bjerkeng
Direktør for Utvikling, Aspelin Ramm

Juryen nominerer, men det er de som deltar på OUW eller besøker utstillingen og/eller landingssiden som stemmer over vinneren. Prisen deles ut på avslutningsfesten under OUW.

Du kan avgjøre hvem som vinner!

Du er med på å påvirke hvem som blir vinner av årets priser. Du kan stemme helt frem til tirsdag 13.09.22 kl 10. Vinneren kåres på Oslo Urban Week torsdag 15.9.22. Du kan stemme en gang per kategori, og på en av de nominerte.

Meld deg på vårt nyhetsbrev
for å motta nyheter om Oslo Urban Week

Ved å bruke denne nettsidene samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.
Vi bruker dette til å gi deg en bedre brukeropplevelse og samle anonymiserte data om bruk av vårt nettsted.