Program

SPÅDOMMER 2024

Spådommer 2024: "Kvadraturen anno – 20 … - Oslos Manhattan eller mosegrodd klimaversting?"

Når: 24. september 2024, kl. 14:30 - 15:30

Arrangør: Advokatfirmaet Wiersholm

Påmelding: Krever påmelding i webapp

Type: faglig

Hvor: Pressens hus - Ytring

Vi tar blikket frem mot 20 … - hvordan ser Kvadraturen ut da? Greier vi å oppfylle ønsket om boligbebyggelse, mangfold og kulturminner som får plass og synlighet? Vi setter særlig fokus på hvordan Oslo kommune, byantikvaren og eierne sammen kan jobbe for å forhindre dagens forfall. Gamle bygninger står dels ubrukt, og eierne sliter med å tilfredsstille moderne krav til kvalitet og ikke minst taksonomien.

Arkitekturmyndighetene sier at bydelen er "ferdig" og skal være som den er, en klimaversting. Dette skjer samtidig som folk og kontorbrukere ønsker seg til noe bymessig, til noe som har patina og sjel, egenart og karakter. Det oppnås rekordpriser for Telegrafen og Stortorvet 7. Store leietakere som EY og Schjødt vil inn mot Kvadraturen. Pressens Hus får stadig nye priser.

Må vi bevege oss tilbake til fremtiden – back to the future – for å ta tak i utfordringene og utnytte de positive motstrømmene? Må vi rett og sett gå tilbake og ned mot det opprinnelige, og spørre; Hvem eier byggene og utbyggingspotensialet? Er myndighetene gode nok? Er det rom for blomstring eller vil bydelen forfalle? Sammen med et godt knippe paneldeltakere spår vi om fremtiden til kvadraturen!


Panel

Ellen Hole, Byantikvar, Oslo Kommune
Emelie Tornberg, Strategisk rådgiver – byutvikling og arkitektur Entra
Thor Thoeneie, Eckbos legat
Mari Lill Gjerde, Transaksjonssjef, Selvaag Eiendom AS
Andreas Gustavsson, Managing Associate, Wiersholm

Moderator
Stig Bech, partner, Advokatfirmaet Haavind
Tom Rune Line, partner, Advokatfirmaet Wiersholm


Program
14:00 Dørene åpner
14:30 Faglig starter
15:30 Arrangement slutt

Meld deg på vårt nyhetsbrev
for å motta nyheter om Oslo Urban Week