Program

Kvadraturens tålegrense

Flytt Tangen til Økern, og folket til Kvadraturen.

Når: 24. september 2024, kl. 10:30 - 12:00

Arrangør: Nordic Office of Architecture

Påmelding: Krever påmelding i webapp

Type: faglig

Hvor: Telegrafen - Hallen

Kong Christian IV i 1624 grunnla Kvadraturen med ambisjon om at dette skulle bli et levende samlingspunkt for byen. Med tiden har vi dessverre sett at Kvadraturen ikke lenger er den pulserende byen den en gang var.

Det har lenge vært byens ambisjon å transformere Kvadraturen til en attraktiv og aktiv bydel som blomstrer hele døgnet. Løsningen virker enkel: Få flere mennesker inn i Kvadraturen - enten det er for en søndagstur, på vei til jobb eller for å handle, uansett tid på døgnet og året. Men selv med storsatsinger på eiendommer de siste tiårene, dempes optimismen av svært omfattende krav til både vern og tekniske krav til boligutforming. Dette, og andre hindre på veien, har redusert ambisjonen om å fylle kvartalene med boliger og ny funksjonsmiks. Byliv som kan gi Kvadraturens gater og byrom trygghet og aktivitet på tvers av døgnet.

Bør forvaltningsmyndighetenes stramme rammer vike for byens ambisjoner om å gjøre Kvadraturen til et levende sted å bo, jobbe og henge? Vi inviterer til diskusjon om hvor langt en kan tøye områdets stramme rammer og transformere Kvadraturen uten å miste bydelens unike kvalitet og historiske kontinuitet som Oslos hjerte.

Moderator
Knut Hovland, Arkitekt/Partner, Nordic Office of Architecture

Program
10.30 Dørene åpner
10:45 Faglig starter
11:45 Faglig slutter
12:00 Arrangement slutt

Meld deg på vårt nyhetsbrev
for å motta nyheter om Oslo Urban Week