Program

Aspelin Ramm-prisen

For niende år på rad deler Aspelin Ramm ut pris til den beste masteroppgaven i byutviklings- og eiendomsfag. Ambisjonen er å løfte frem unge byutviklere i jakten på bærekraftige og fremtidsrettede løsninger for by- og stedsutvikling.

Når: 12. september 2023, kl. 16:00 - 17:45

Arrangør: Aspelin Ramm

Påmelding: Krever påmelding i webapp

Type: faglignettverk

Hvor: Røverstaden

Søknadsbunken til årets Aspelin Ramm-pris var større enn noen gang, med 37 innsendte bidrag. Av disse er følgende tre masteroppgaver plukket ut til finalen, som finner sted under byutviklingskonferansen Oslo Urban Week 12. september:

  • Simon Klindt og Eirik Bruun med Den Grønne Kødby: Nature-based Solutions for Urban Resilience in Kødbyen, Copenhagen, masteroppgave i landskapsarkitektur ved Københavns Universitet. Oppgaven ser på byers motstandsdyktighet i lys av klimaendringer og økt urbanisering, men naturbaserte løsninger som virkemidler.
  • Hannah Waaler Koppang med Planning the Spaces of the Dead: A Discursive Look at the Critical Imaginative Potential of Urban Cemeteries, masteroppgave i Human Geography ved Universitetet i Oslo (UiO). Oppgaven tar for seg urbane kirkegårder i kontekst av byutvikling.
  • Bendik Gjone og Sivert Hennum med Alternative planforslag – en særegen praksis i Oslo kommune, masteroppgave i eiendom ved Norges miljø-og biovitenskapelige universitet (NMBU). Oppgaven undersøker hvordan forhandlingene mellom private eiendomsutviklere og plan- og bygningsetaten påvirkes av alternative planforslag.

– Vi er som alltid svært imponerte over nivået på årets masteroppgaver, og juryeringen har ikke vært enkel. I et spennende heat mot finaleplass har juryen valgt tre masteroppgaver som alle har funnet frem til ulike, men svært interessante problemstillinger innenfor byutvikling. Aspelin Ramm-prisen har vist seg å være en god temperaturmåler for hva som er verdt å se nærmere på i utviklingen av gode byer og tettsteder. Det gir oss grunn til å se lyst på fremtiden, sier juryleder Marianne Skjulhaug.

Finalistene skal presentere oppgavene sine foran jury og publikum under årets Oslo Urban Week i Vika, hvor også vinneren av Aspelin Ramm-prisen 2023 kåres. Vinneren mottar en premie på 30 000 kroner, mens de to andre finalistene får 10 000 kroner hver.

– Vi i Aspelin Ramm er ambisiøse byutviklere, og de beste løsningene finner vi når mange fagdisipliner tenker sammen. Vi gleder oss til å la hele bransjen få oppdage disse unge talentene og deres viktige innspill til byutviklingen, sier Ida Aall Gram, konsernsjef i Aspelin Ramm.

Juryen for Aspelin Ramm-prisen består av juryleder Marianne Skjulhaug, rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO), Ida Aall Gram, konsernsjef i Aspelin Ramm, Per Gunnar Røe, professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved UiO, og Elin Børrud, professor i By- og regionplanlegging ved Fakultet for landskap og samfunn ved NMBU.

Program

16.00 Dørene åpner, lett servering

16.15 Velkommen ved adm dir i Aspelin Ramm, Ida Aall Gram

16.20 Introduksjon ved juryleder og rektor ved KHiO, Marianne Skjulhaug

16.35 Finalistene presenterer sine oppgaver

17.05 Pause/juryen trekker seg tilbake

17.30 Vinneren av Aspelin Ramm-prisen 2023 kåres

I fjor vant Tanita Gulddbrandsen med sin masteroppgave «Badebyen Bergen». Les intervju med vinneren her.


Mer info kommer

Meld deg på vårt nyhetsbrev
for å motta nyheter om Oslo Urban Week