Program

Hvordan forutse framtidens mobilitet og transportbehov ved hjelp av stordata og maskinlæring?

I foredraget vil vi presentere nytenkning innen mobilitet ved å vise hvordan menneskets verdi- og preferanseskifte påvirker transportvalg.

Når: 14. september 2022, kl. 07:00 - 08:30

Hvor: Trekanten

Type: Fysisk + streaming
Krever billett til OUW

Den pågående digitale revolusjonen viser at man kan høste kraften til stordata og AI for å bedre forstå trender som stadig får innvirkning på transportvalgatferd og fremtidig utvikling av byene vi lever i.

Transportplanlegging er tradisjonelt gjort ut fra et langsiktig perspektiv. Verden endrer seg imidlertid raskt og teknologiutviklingen akselererer. Det betyr at de klassiske prognosemetodene ikke lenger kan svare ut det viktige spørsmålet: Hva er den nye normalen for mobilitet etter pandemien? Selv begrepet mobilitet er i endring. Den pågående digitale revolusjonen viser at man kan høste kraften til stordata og AI for å bedre forstå trender som stadig får innvirkning på transportvalgatferd og fremtidig utvikling av byene vi lever i.

I foredraget vil vi presentere nytenkning innen mobilitet ved å vise hvordan menneskets verdi- og preferanseskifte påvirker transportvalg. I et prosjekt utført på vegne av Jernbanedirektoratet viser vi konkret hvordan maskinlæringsmetoder avdekker kunnskap om trender og utviklingstrekk kan påvirke transportbehovet i tiden frem mot 2050.

Meld deg på vårt nyhetsbrev
for å motta nyheter om Oslo Urban Week

Ved å bruke denne nettsidene samtykker du i at vi kan sette cookies i din nettleser.
Vi bruker dette til å gi deg en bedre brukeropplevelse og samle anonymiserte data om bruk av vårt nettsted.