2. februar 2022

Tullinsamarbeidet er vertskap for Oslo Urban Week 2022

Initiativet Tullinsamarbeidet er Oslo Urban Weeks lokale ressurs som skal bistå med å mobilisere lokale ildsjeler, gårdeiere, utviklere, forsknings- og utdanningsinstitusjoner og bydelen. Sammen skal vi skape entusiasme over den brede utviklingen i området og vise fram Tullin på en helt ny måte under høstens Oslo Urban Week.

På avslutningsfesten til Oslo Urban Week 2021 overrakte daglig leder i OMA, Erling Fossen, stafettpinnen til Tullinsamarbeidet som blir vertskap for OUW 2022. Her med Christian Winsnes Rustand (Entra), Øystein Aurlien (prosjektleder for Tullinsamarbeidet, Silje Sundt (Spaces) og Mathis Grimstad (styreleder i OMA). Foto: Torleif Kvinnesland.

Oslo Urban Week på Tullin

Hvert år arrangerer OMA Oslo Urban Week i et område vi mener representerer god byutvikling, og i 2022 er det Tullin som settes på kartet. Tullin har sitt navn fra Tullinløkka, men strekker seg over et område som går opp via Holbergsplass, til Vår Frelses gravlund og ned til Tinghuset. I sentrum for området er St. Olavs plass. Tullinområdet står ovenfor en stor transformasjon, og en rekke nye og spennende steder og møteplasser vokser fram. Det etterstrebes en god balanse mellom bevaring og tilpassing til den historiske konteksten i området, samtidig som kvartalet videreutvikles på en moderne måte som legger rette for pulserende byliv. For mange vil området fremstå som en helt ny bydel i Oslo sentrum.

* Les Aftenpostens artikkel om utviklingen av Tullin «Ekstrem forvandling midt i sentrum»

Tullinsamarbeidet

Under gjennomføringen av fjorårets Oslo Urban Week i Bjørvika, fikk Tullinsamarbeidet innvilget sin søknad om å være vertskap for Oslo Urban Week 2022. Det nystartede Tullinsamarbeidet bistår alle som bor, jobber eller driver virksomhet på Tullin. Initiativet skal bidra til bedre løsninger for samarbeid, flere muligheter for å få virksomheter til å blomstre, og at flere får lyst til å besøke Tullin. Initiativet har mottatt støtte fra Oslo kommune.

Prosjektleder for Tullinsamarbeidet, Øystein Aurlien, konstaterer at samarbeidet med Oslo Urban Week vil ha positiv betydning for områdets utvikling:

- Området rundt Tullinløkka, Universitetsgata, Pilestredet, St. Olavsplass, St. Olavsgate og Kristian Augusts gate har alltid huset spennende aktører, med mye engasjement. Området er mer sentralt enn det meste, men manglet en samlende kraft for å bygge helhet og identitet. Inntil i dag. Nå er vi godt i gang med å revitalisere Tullin og Oslo Urban Week er en sterk bidragsyter i dette arbeidet, sier Aurlien.

Les mer om Tullinsamarbeidet her.

Chorus Mixtus synger på St. Olavs plass, lørdag 16. oktober, under Tullindagene. Foto: Torleif Kvinnesland

Vertskapets rolle

Som vertskap for Oslo Urban Week skal Tullinsamarbeidet være en lokal ressurs som hjelper til med å mobilisere lokale ildsjeler, gårdeiere, utviklere, FoU-institusjoner og offentlige representanter for bydel/by-nivå. Tullinsamarbeidet er også en samtalepartner for Oslo Urban Weeks prosjektledelse, og sammen skal vi skape entusiasme over den brede byutviklingen i området. Det har foreløpig ikke vært vanskelig å skape begeistring for utviklingen av Tullin, med god hjelp fra stadig nye steder som åpnes og mange presseoppslag.

* Les D2s artikkel om åpningen av vinbaren Becco på Tullin «Stall fra 1853 blir vinbar over tre etasjer».

* Les DNs artikkel om åpningen av Kafeteria August «Det nye spisestedet får solid drahjelp fra Maaemo».

* Les Avisa Oslos artikkel «Har du fått med deg den spesielle belysningen i Tullinkvartalet?»

Daglig leder i OMA, Erling Fossen, har trykket Tullin til sitt bryst og ser fram til å skape energi i området både før under Oslo Urban Week:

- OMA er et distribuert selskap som oppholder seg til enhver tid der det er mest energi i Oslo, og i 2022 er det på Tullin. Fram mot gjennomføringen av høstens Oslo Urban Week legger vi nå mest mulig aktivitet og møter til nye og spennende steder på Tullin, slik at hvert møte blir en happening i seg selv. Også gleder vi oss vilt til å invitere bransjen og Oslos innbyggere til å oppleve Tullin på en ny måte under Oslo Urban Week, den 13.-15. september, sier Fossen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev
for å motta nyheter om Oslo Urban Week