30. mars 2022

Tidligere nattordfører i Amsterdam klar for Oslo Urban Week 22

Oslo Urban Week arrangeres for andre gang 13. - 15. september 2022. Når verkstedet for bedre byutvikling skal diskutere hvordan eiendomsbransjen bedre kan utnytte nattens potensiale og 24-timersbyen, har de fått med seg tidligere nattordfører i Amsterdam, Mirik Milan.

Milan Mirak
Milan Mirak har spilt en viktig rolle inn i å gjøre byens natteliv til en av verdens mest vitale og økonomisk robuste.

Mirik Milan er partner i VibeLab, som baserer seg på å kartlegge muligheter og potensialet som ligger i nattetimene. Som tidligere nattordfører i Amsterdam (2012 - 2018), har han vært instrumentell i å gjøre byens natteliv til en av verdens mest vitale og økonomisk robuste.

Når han kommer til Norge og Oslo Urban Week 13. september 2022, er det for å diskutere hvordan også Oslo kan se døgnet på nye måte –både når det kommer til infrastruktur, byutvikling, arbeidsliv og økonomi.

– Å fokusere på kultur om natten, med klare retningslinjer for natteøkonomien, er en mulighet til å bygge kulturelt mangfoldige og sosialt inkluderende byer, sier Mirik Milan til OUW.

Se Mirik Milan diskutere sin rolle som nattordfører med Bloomberg CityLab i 2017 her.

Døgnåpne nattklubber og mindre kriminalitet

Som nattordfører i Amsterdam innførte Milan døgnåpne nattklubber, og sørget for mindre kriminalitet i byens sentrum. Londons Sadiq Khan og New Yorks Bill de Blasio har senere latt seg inspirere av suksessen, og utnevnt egne nattordførere.

Under Oslo Urban Week skal Mirik Milan delta under arrangementet The City That never Sleeps: 24 Hour City. Der skal han samtale med flere relevante paneldeltakere som annonseres fortløpende. 

Programleder i Oslo Urban Week, Maren Bjerkeng, ser frem til å diskutere potensialet i nattetimene:

– Oslo Urban Week handler om å utfordre og stille spørsmål ved det etablerte. Hvordan kan byen leve gjennom alle de 24 timene og er grensene mellom dag og natt i storbyene i ferd med å hviskes ut? Vi skal være aktuelle og løfte debattene rundt dette.

Meld deg på vårt nyhetsbrev
for å motta nyheter om Oslo Urban Week