19. mai 2021

Spådommer

OMA varmer opp til Oslo Urban Week med spådommer om byen etter pandemien, hvor kjente bransjepersoner reflekterer rundt året som har gått og spår hvordan byen og deres felt vil se ut etter pandemien.

Først ut er Raymond Johansen med spådommer om Oslo

Hvordan vil byen se ut etter pandemien? Vil det myldre av liv? Se filmen hvor byrådsleder Raymond Johansen spår Oslo post corona.

Raymond tror oslofolk er så klare til å bruke byen igjen, og at sentrum vil myldre av liv etter pandemien. Byrådet vil tilrettelegge for at folk skal komme tilbake i jobb og få fart på næringslivet.

Andre person ut er Nejra Macic med spådommer om boligmarkedet

Hvordan har koronaen påvirket våre preferanser for bo-område og hva blir boligtrendene etter pandemien? Se filmen hvor sjefsøkonom i Prognosesenteret, Nejra Macic spår boligmarkedet post corona.

Nejra forteller om en internasjonal trend med en ganske sterk utflytting fra de store byene til mindre byer og tettsteder utenfor storbyen. Hun ser ikke den samme trenden i Oslo ennå, og tror ikke at byen vil bli tømt for folk. Derimot er mange lei av å jobbe hjemme. – I en spørreundersøkelse vi gjennomførte sier en fjerdedel at de aldri mer skal jobbe hjemmefra etter korona, forteller hun.

Tredje mann ut er Runar Skjerven Eggesvik med spådommer om bylivet

Hva har serveringsbransjen lært det siste året? Og hvordan skal vi restarte bylivet etter en lang periode med lockdown? Se filmen hvor serveringsgründer, konseptutvikler og møtestedskaper, Runar Skjerven Eggesvik reflekterer rundt året som har gått og spår bylivet post corona.

Runar tror Oslo vil reise seg fort, men han minner om at det er et etterslep hos mange av aktørene og kommer med noen klare oppfordringer. Han spår at det vil sprette opp mange nye og spennende initiativer på den andre siden av pandemien.

Fjerde kvinne ut er Susanne Holzweiler med spådommer om retail

Hvordan har koronaen påvirket folks shoppingvaner og hva blir trendene på andre siden av pandemien? Se filmen hvor gründer og Holzweiler-sjef, Susanne Holzweiler reflekterer rundt året som har gått og spår hvilke trender som vil dukke opp innenfor retailbransjen etter koronaen.

Susanne tror folk vil sette mer pris på fysisk handel og at kundene i større grad vil forvente en opplevelse når de går ut for å handle. Hun kommer også med en sterk oppfordring til de som ønsker å starte egen bedrift.

Femte mann ut er Henrik Botten Taubøll med spådommer om kontoret

Hvordan vil vi jobbe i framtiden? Har pandemien tatt livet av hovedkontoret? Vi har spurt Wiersholm-advokat og kontorentusiast, Henrik Botten Taubøll, om å spå kontorets framtid.

Henrik tror folk vil kreve mer fleksibilitet, og at framtiden er hybridløsninger, men advarer om at hybridmodeller også kan ha noen negative effekter på bedriftskulturen.

Sjette og siste person ut er Emilie Stordalen med spådommer om hotell- og reiseliv

Hotell- og reiselivsbransjen har fått seg en skikkelig trøkk det siste året. Vi snakker med Emilie Stordalen, markedssjef i og eier av Nordic Choice Hotels, om hva bransjen har lært av pandemien og hva som er viktig for folk når de skal reise og bo på hotell igjen.

Emilie forteller om hvordan Nordic Choice styrte seg gjennom pandemien og hvilke lærdommer de tar med seg. Hun spår tre kommende trender innenfor hotell- og reiseliv, hvor særlig nærmiljøet vil få en større rolle.

Spådommer er også et event på Oslo Urban Week. Her fortsetter vi samtalen med byrådsleder Raymond Johansen, Henrik Botten Taubøll, Runar Skjerven Eggesvik og flere om hvordan byen og ulike bransjer vil se ut etter pandemien. Samtalen modereres av Stig Bech.

Meld deg på vårt nyhetsbrev
for å motta nyheter om Oslo Urban Week