13. september 2021

Disse vant priser i OMA Awards

Runar Skjerven Eggesvik, Kristian Augusts gate 13 og Røa Torg vant priser i OMA Awards. Prisene ble delt ut på Oslo Urban Weeks avslutningsfest på Mesh Youngstorget.

Runar Skjerven Eggesvik stakk av med prisen som Årets pollinator. 2021. Foto: Torleif Kvinnesland.

Årets pollinator

Møtestedskaper og seriegründer Runar S. Eggesvik mottok prisen «Årets pollinator 2021» i OMA Awards under Oslo Urban Week. En fagjury har nominert tre personer til den prestisjefylte prisen, og det er publikum som har stemt frem Eggesvik til seier.

Eggesvik har bakgrunn blant annet fra festivaler som Øyafestivalen og steder som Kulturhuset, Café Mono, Laboratoriet og nå den nye Bakkekroen. Han står bak det nye selskapet Flott Gjort, som det nærmeste året skal skape et titalls møtesteder i hele Oslo.

Juryen uttalte følgende om hvorfor Eggesvik ble nominert:

«Runar en driving force i utvikling av bylivstilbud med kreativitet og kvalitet, og tør å satse på nye områder. Runar er kjent for å samarbeide godt med alle fagdisipliner og roller innen byutviklingen, og for sitt brennende bransje-engasjement. Han har jobbet aktivt gjennom koronaperioden med å utarbeide nye kreative konsepter, og juryen har vektlagt hvordan han er en sentral bidragsyter i å restarte byen».

Sonja Horn, adm. dir. i Entra og Per Ola Ulseth, direktør prosjektutvikling i Entra tok i mot prisen for bygget i Kristian Augusts gate 13. Foto: Torleif Kvinnesland.

Årets transformasjonsprosjekt

Ombruksbygget Kristian Augusts gate 13 mottok prisen «Årets transformasjonsprosjekt» i OMA Awards under Oslo Urban Week. En fagjury har nominert bygget til den prestisjefylte prisen, og det er publikum som har stemt frem Kristian Augusts gate 13 (KA13) til seier.

KA13 er et transformasjonsprosjekt der et rivningstruet 1950-tallsbygg ble bevart og fikk et nytt tilbygg hvor gjenbruk og ombruk er benyttet i stor skala. Prosjektet er del av Tullinkvartalet som er under stor transformasjon med nybygg, byrom og bevaring.

Juryen uttalte følgende om hvorfor KA13 ble nominert:

«Dette er Norges første bygg hvor ombruk av byggematerialer og sirkulære løsninger er benyttet i større skala. Bygget har endret tankegangen rundt hva som kan gjenbrukes, selv med krevende forutsetninger. Juryen har lagt vekt på at dette prosjektet er et viktig bidrag til innovasjon i bransjen, og at det utfordrer leverandører, etablerte systemer, utviklere og arkitekter til å tenke annerledes. Her gjenbrukes materialer i samspill med nybygg på en forbilledlig måte».

Prosjektfakta

  • Utvikler: Entra ASA
  • Arkitekt: MAD, Asplan Viak, Interiør: Scenario
  • Areal: 4300 m2
  • Ferdigstilt: 2021
Røa Centrum, LPO arkitekter og Norconsult står bak prisbelønnede Røa Torg. Foto: Torleif Kvinnesland.

Årets bylivsprosjekt

Røa Torg mottok pris som «Årets bylivsprosjekt 2021» i OMA Awards under Oslo Urban Week. En fagjury har nominert bygulvet til den prestisjefylte prisen, og det er publikum som har stemt frem Røa Torg til seier.

Røa Torg består av en glasspaviljong med uteservering mot det nyetablerte torgarealet, butikker og boliger langs Vækerøveien. Prosjektet kobler seg på Røa t-banestasjon og Samfunnshus Vest.

Torget har fått vannspeil, skulpturer og beplantning, og utgjør nå et helt nytt samlingspunkt på Røa. Fra å være en flate man kun krysset over fra et sted til et annet, er torget nå et sted der folk stopper opp, sitter ned og barn leker.

Juryen uttalte følgende om hvorfor Røa Torg ble nominert:

«Det blå handelssenteret fra 1950-tallet er med på å fortelle en del av Røas utbyggingshistorie, og det nye glassbygget relaterer seg til skalaen i den eldre næringsbebyggelsen i både form og volum. Torget ligger som en naturlig nedskalering av bebyggelsen på begge sider: den eldre bebyggelsen på den ene siden og den nye boligbebyggelsen langs Vækerøveien på den andre. Grepet bidrar til å revitalisere området og skape økt aktivitet og liv på plassen».

Prosjektfakta

  • Utvikler: Røa Centrum AS
  • Arkitekt: LPO Arkitekter
  • Landskapsarkitekt: Norconsult
  • Areal: 10.000 m2 BRA bolig, 13.000 m2 BRA næring, uteareal ca. 2500 m2
  • Ferdigstilt: 2021

OMA gratulerer!

Meld deg på vårt nyhetsbrev
for å motta nyheter om Oslo Urban Week