15. februar 2024

Årets tema for Oslo Urban Week: Back to the future

Oslo Urban Week vokser stadig, og under årets kickoff for medarrangører samlet over 80 personer seg for å få tips om hvordan man lager et vellykket arrangement og for å mingle med bransjevenner.

Over 80 personer samlet seg på Amerikalinjen for å motta informasjon og idémyldre om årets viktigste arrangement for byutvikling, Oslo Urban Week. Foto: Torleif Kvinnesland.

– Det er veldig stas at så mange møtte opp på årets kickoff. For å få til en vellykket Oslo Urban Week er vi avhengige av medarrangørene våre, og det er til alles fordel at vi sammen kan sparre og dele råd om hvordan man skaper et arrangement som oppleves både nyttig for deltagerne og verdiskapende for arrangørene, sier fungerende daglig leder i OMA, Ida Hjeltnes.

Viderefører suksesser

I år som i fjor skal suksesser som Negroni Talks, Oslo Social Club, Fight Club og OMA Awards videreføres. Samtidig vil årets uke være fullstappet med nye perspektiver og arrangementer, i mange av Kvadraturens spennende lokaler.

Mens vi i fjor hadde «Crisitunity» som tema, skal årets tema dra oss tilbake i historien når vi skal «Back to the future». Leder for programkomiteen, Maren Bjerkeng, mener at årets tematikk rommer mange ulike problemstillinger og undertema.

– Vi må tilbake for å se fremover. Hva kan vi lære av historien, hvordan kan vi planlegge for fremtiden, hva er tålegrensen for transformasjon og hva skjer hvis det historiske trumfer alt?
Dette er kun et par av spørsmålene Bjerkeng stiller for å sette tankemylderet i spill.

Tenke kreativt og utfordre

– Vær kreative, tenk nytt og tør å utfordre. Oslo Urban Week er en god mulighet til å dele kunnskap og meninger, og til å sette agendaen og by opp til viktige diskusjoner, oppfordrer Hjeltnes.

Årets Oslo Urban Week finner sted i Kvadraturen 24. til 26.september. Dersom du har spørsmål om hva det innebærer å være medarrangør, eller vil ha mer informasjon om hvordan man kan lage et vellykket arrangement ta gjerne kontakt med Ida på ida@oslometropolitanarea.no 

Foto: Torleif Kvinnesland

Meld deg på vårt nyhetsbrev
for å motta nyheter om Oslo Urban Week