31. mars 2022

24-timers byen Oslo under lupen

Bør Oslo bli en 24-timers by med en egen nattordfører? Verkstedet for bedre byutvikling, Oslo Urban Week (OUW) tar diskusjonen og har invitert den tidligere nattordføreren i Amsterdam for å sette i gang debatten. 13. - 15. september avvikles OUW for andre gang, og i år er det Oslos nye bydel Tullin som er vertskap.

– Vi gleder oss vilt til å invitere alle som elsker byutvikling til Oslos nye perle – Tullinområdet – og vise i praksis og teori hvordan Oslo og de andre norske byene kan bli et forbilde for byutvikling, sier daglig leder i Oslo Urban Week, Erling Fossen.

I år vil arenaer som Rebel, Epicsenter, Becco, Fuglen og ombruksbyggene i Kristian Augusts Gate, være noen av stedene som skal gjeste Oslos urbanister.

Klikk her for å kjøpe billetter til Oslo Urban Week. Klikk her for å få en oversikt over første slipp.

Mirik Milan kommer til Norge og Oslo Urban Week for å disktutere bedre utnyttelse av nattetimene.

Verdenskjent nattordfører til Oslo Urban Week

Som tidligere nattordfører i Amsterdam (2012 - 2018), har Mirik Milan vært instrumentell i å gjøre byens natteliv til en av verdens mest vitale og økonomisk robuste.

Han er nå partner i VibeLab, som baserer seg på å kartlegge muligheter og potensialet som ligger i nattetimene. 

Når han kommer til Norge og Oslo Urban Week 14. september, er det for å diskutere hvordan også Oslo kan se døgnet på nye måte – både når det kommer til infrastruktur, byutvikling, arbeidsliv og økonomi.

Å fokusere på kultur om natten, med klare retningslinjer for natteøkonomien, er en mulighet til å bygge kulturelt mangfoldige og sosialt inkluderende byer, sier Mirik Milan.

Døgnåpne nattklubber og mindre kriminalitet 

Som nattordfører i Amsterdam innførte Milan et døgnåpent kulturtilbud, som var en av faktorene for at det ble mindre kriminalitet i byens sentrum.

Londons ordfører Sadiq Khan og New Yorks daværende ordfører Bill de Blasio har senere latt seg inspirere av suksessen, og utnevnt egne nattordførere i sine byer.

Under Oslo Urban Week skal Mirik Milan delta under arrangementet The City That never Sleeps: 24 Hour City. Der skal han samtale med flere relevante paneldeltakere som annonseres fortløpende.

– Oslo Urban Week handler om å utfordre og stille spørsmål ved det etablerte. Finnes det nye måter å utnytte natten på? Er byen tilpasset de som jobber nattskift og har en annen rytme enn andre? Og er grensene mellom natt og dag i storbyene i ferd med å hviskes ut? Og hva er i så fall konsekvensene av det? , sier Maren Bjerkeng, leder av programkomiteen.

Oslos nye bydel Tullin er vertskap for årets Oslo Urban Week

Første slipp teller 20 events 

Arrangementet med Mirik Milan er en del av første slipp av programmet til Oslo Urban Week 22, som teller 20 events.

Blant disse annonseres det blant annet at OBOS skal avholde sin boligkonferanse i Operaen, FutureBuilt inviterer til sirkulær omvisning i Kristian Augusts Gate 23 – og Oslo Metropolitan Area skal diskutere motstandsdyktige byer.

– Første slipp er bare en smakebit på alt av det spennende som skal skje, og viser bredden av programmet vårt. Det blir selvfølgelig også en rekke uformelle arenaer for å møtes, diskutere og mingle. Det er bare å holde av datoene, sier Bjerkeng.

Arrangementer fra første slipp:

Dette er arrangementene som foreløpig er annonsert til Oslo Urban Week 22. Les mer om arrangementene her.

 • Sharing is caring: Delekultur
 • The city that never sleeps: 24 hour city (med Mirik Milan)
 • Under pressure: Motstandsdyktige byer
 • Fix you: Internasjonale eksperter fikser Oslo
 • Negroni talks
 • OMA Awards
 • Veidekkefrokosten 2022
 • EUs taksonomi – Hva skal vi telle og hva skal vi melde?
 • OBOS Boligkonferanse
 • After work med Bonava
 • Spådommer med Wiersholm
 • Bakgårdsjazz med Norconsult på Tullin
 • Frokostmøte: Plusslandskap og degenerativ bynatur
 • Sirkulær omvisning i Kristian Augusts Gate 13
 • Hvordan forutse framtidens mobilitet og transportbehov ved hjelp av Storgata og maskinlæring?
 • Masterpitch og prisutdeling

Billetter til Oslo Urban Week 22 er i salg nå!

Meld deg på vårt nyhetsbrev
for å motta nyheter om Oslo Urban Week